Lambertseter videregående skole

Rekordmange fullfører i videregående i Oslo

Aldri før har flere elever fullført og bestått i videregående skole i Oslo. Men det er store forskjeller mellom skolene.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Vårt Oslo.

– Dagens resultat skyldes først og fremst alle de dyktige lærerne og rektorene vi har, både i grunnskolen og i videregående. De har høye forventninger til alle elever og setter inn tiltak der det trengs, sier direktør i Utdanningsetaten i Oslo, Marte Gerhardsen, til nettavisen.

Hvert år måler etaten hvor stor del av elevene som fullfører og består skoleåret på videregåene for Vg1, Vg2 og Vg3, og nå er de altså rekordmange.

81,2 prosent av dem som startet på Vg1, Vg2 eller Vg3 fullførte og besto skoleåret 2018/2019. Det er en økning på 0,8 prosentpoeng fra skoleåret før. Det politiske målet er at fullføringsprosenten skal opp i 85 prosent.

Flest elever, hele 95,4 prosent, fullfører og består på Lambertseter videregående, viser oversikten som Vårt Oslo har publisert. Hakk i hel ligger Foss og Elvebakken videregående, med henholdsvis 95,0 prosent og 93,0 prosent.

Det er imidlertid store forskjell mellom skolene. På skolene der færrest fullfører er andelen nede i mellom 50 og 60 prosent.

Powered by Labrador CMS