Annonse

- Læring og undervisning er viktigere enn mobilkontakt. Er det noe alvorlig, så får foreldrene ringe skolen, slik vi gjorde før, sier statsministeren. Høyre vil anbefale mobilforbud i klasserommene, men vil ikke innføre et sentralt forbud på alle skoler. Ill.foto: Paal Svendsen

Statsministeren om mobil i skolen: - Er det noe alvorlig, så får foreldrene ringe skolen, slik vi gjorde før

Åpning for mobilforbud på skolene, flere ladestasjoner for elbiler og middag på sykehjemmene klokken 16 er noen av sakene Høyre løfter fram før neste års valg.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Mobilreglene må styres lokalt, og det må være den enkelte lærer som avgjør, sier Høyre-nestleder og kunnskapsminister Jan Tore Sanner til   VG.

Statsminister og partileder Erna Solberg svarer alle foreldre som er bekymret over at de ikke vil få tak i barna sine:

– Da vil jeg si at læring og undervisning er viktigere enn mobilkontakt. Er det noe alvorlig, så får foreldrene ringe skolen, slik vi gjorde før, sier statsministeren.

Høyre vil anbefale mobilforbud i klasserommene, men vil ikke innføre et sentralt forbud på alle skoler.

Partiets sentralstyre har i helgen plukket fram et knippe politiske saker som de vil løfte fram i valgkampen fram mot kommunevalget 9. september neste år. Blant sakene er flere ladestasjoner til elbiler, alle kommuner skal ha psykolog innen 2020, eldre på sykehjem skal få middag rundt klokken 16, en times aktivitet på sykehjemmene hver dag og kutt i eiendomsskatten.

(©NTB)

Utdanningsnytt på Facebook!

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!