Annonse

VG: Regjeringen deler Kunnskapsdepartementet i to igjen

Kunnskapsdepartementet blir delt i to slik det var under den rødgrønne regjeringen, og Iselin Nybø fra Venstre blir en av statsrådene, ifølge kilder VG har snakket med.

Annonse

Dagens kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen går trolig ut av departementet og erstattes av Høyres Henrik Asheim, som får ansvar for den delen av departementet som har med barnehage og skole å gjøre.

Venstres Iselin Nybø skal, ifølge kildene, overta den delen av departementet som har med forskning og høyere utdanning å gjøre, slik Tora Aasland (SV) gjorde. Aasland satt som statsråd for denne delen av departementet fra hun overtok sammen med Bård Vegar Solhjell etter Øystein Djupedal i 2007, til Kristin Halvorsen tok over hele departementet i 2012.

Det ligger an til at Venstre får tre statsråder. I tillegg til Nybø ser det ut til at Venstre-leder Trine Skei Grande har valgt seg Kulturdepartementet. Hun kunne velge nokså fritt, men kildene sier til VG at Venstre ønsker en ny kurs i kulturpolitikken, og at dette er måten de kan vise at Venstre er i regjering.

Ola Elvestuen overtar trolig som klima og miljøminister etter Vidar Helgesen (H), med mindre det blir endringer i siste liten.

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!