Canadiske Maggie MacDonnell er kåret til vinner av årets Global Teacher Prize. Her mottar hun prisen av Dubais hersker Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum. Foto: AP / NTB Scanpix

Canadisk lærer kåret til verdens beste

Canadiske Maggie MacDonnell, som er lærer i en inuittlandsby i det nordlige Canada, er kåret til vinneren av prisen Global Teacher Prize.

MacDonnell, som blir hyllet for å forandre livene til sine elever, kunne søndag hente hjem prisen på én million dollar i skarp konkurranse med 20.000 lærere fra 179 land.

De siste seks årene har MacDonnell vært lærer i inuittlandsbyen Salluit, der selvmord blant unge er et stort problem. Selv har hun vært vitne til ti selvmord.

– Det å komme på skolen som lærer om morgenen når det er en tom pult i klasserommet. Da er det stivt og stille, sa hun og kjempet med tårene da hun mottok prisen under en seremoni i Dubai. Det er tredje gang prisen deles ut.

I sin egen undervisning understreker hun betydningen av håp og gode handlinger, hun har også laget et selvhjelpsprogram særlig rettet mot jenter. Tidlige graviditeter er vanlige i området, der også seksuelt misbruk er utbredt, ifølge MacDonnells egen biografi.

Tidligere har det vært vanskelig å beholde lærerne i Salluit, som kun kan nås med fly. Mange har sluttet midt i semesteret på grunn av stress og de tøffe forholdene. (©NTB)

Powered by Labrador CMS