Annonse

Hanan Mohamed Abdelrahman ble mandag tildelt Holmboeprisen for sin innsats som matematikklærer. Rektor Bitten Koch fra Lofsrud ungdomsskole og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen sto for prisutdelingen. Foto Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix

Matematikklærer Abdelrahman tildelt Holmboe-prisen

Ungdomsskolelærer Hanan Mohamed Abdelrahman ble mandag tildelt den høythengende Holmboe-prisen for sin innsats for at alle elever skal mestre matematikk.

Annonse

– Abdelrahman er et ypperlig eksempel på hvilken betydning lærerens engasjement og kunnskap har for elevenes læring, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), som delte ut prisen mandag formiddag.

Abdelrahman er lærer ved Lofsrud ungdomsskole i Oslo. Hun roses for at hun legger vekt på å forstå hvordan elevene tenker og hva de sliter med, og for å gi veiledning til den enkelte ut fra deres egne forutsetninger. Hun jobber også systematisk med å utvikle sine undervisningsmetoder.

– Elevene til Hanan Mohamed Abdelrahman skryter mye av henne. De opplever å ha en lærer som tar dem på alvor, og som virkelig legger seg i selen for at de skal bli gode i matematikk, sier Røe Isaksen.

Abdelrahman har mastergrad i grunnskoledidaktikk med fordypning i matematikk, men holder fortsatt på med matematikkstudier. Hun har gitt ut boka «Mattehjelperen – Leksehjelp for foreldre og elever på ungdomsskolen» og holder kurs for foreldre, gir elever gratis leksehjelp på to bibliotek og tilbyr hjelp på Facebook-siden Matematikkhjelperen, i tillegg holde kurs for pedagoger, skoleledere og foreldre.

Bernt Michael Holmboes minnepris for matematikklærere i grunnskole og videregående skole er oppkalt etter læreren til den store norske matematikeren Niels Henrik Abel. Prisen deles årlig ut av Norsk matematikkråd og er på 50.000 kroner. Prispengene skal deles mellom prisvinneren og skolen prisvinneren kommer fra. ©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!