Annonse

Torbjørn Røe Isaksen: – Ikke lov å forskjellsbehandle barnehager

Kunnskapsdepartementet mener at kommuner ikke kan forskjellsbehandle private og ideelle barnehager ettersom loven gir adgang til å ta ut utbytte for private.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Kommuner som favoriserer ideelle barnehager uten profitt, bryter loven, mener Kunnskapsdepartementet. Arbeiderpartiet i Trondheim hevder departementet driver ideologisk strid for kommersielle barnehager, skriver  Klassekampen.

– Heller enn å være opptatt av å sikre muligheten til å tjene penger på barnehage, bør ministeren være opptatt av at pengene kommer ungene til gode, sier Ap-gruppeleder Geir Waage i Trondheim bystyre.

Han er oppgitt etter at departementet nå gjør det klart at de anser forskjells­behandling av ideelle og kommersielle barnehager som ulovlig. Han synes vurderingen har en eim av politisk juss.

Siden 2005 har så å si hele veksten på 46.000 barn i den private barnehagesektoren vært i kommersielle barnehager. I samme periode har mer enn 150 ideelle barne­hager har forsvunnet.

Flere kommuner styrt av partier på venstresiden, som Oslo og Trondheim, har vedtatt at de ikke ønsker nye kommersielle barnehager. Disse kommunene holder døren åpen for ideelle aktører.

– Barnehageloven åpner for at det er lov å ta ut et rimelig utbytte, derfor kan man ikke bruke det at noen tar ut noe utbytte, som argument for forskjellsbehandling mellom private aktører, svarer Røe Isaksen.

(©NTB)

 

Lik Første steg på Facebook

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!