Annonse

Studentorganisasjon sier nei til nikab-forbud

Også de som vil gå med nikab eller burka skal ha rett til å ta utdanning, mener Norsk Studentorganisasjon (NSO).

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

– Dersom et enkelt klesplagg ikke er til hinder for gjennomføring av undervisning, er det heller ikke grunnlag til å forby det. Det må ligge en faglig vurdering til grunn dersom vi skal hindre enkeltpersoner fra å kle seg som de selv ønsker ved høyere utdanningsinstitusjoner, sier NSO-leder Marianne K. Andenæs.

NSO mener et forbud mot ansiktsdekkende plagg, som regjeringen foreslo mandag, tvinger enkeltpersoner til å velge mellom egen overbevisning og utdanningen de ønsker å ta.

– Et  generelt nasjonalt forbud mot heldekkende hodeplagg i høyere utdanning er en  dårlig og forhastet løsning på en utfordring som omfatter svært få, men vil ha  sterke konsekvenser for de det gjelder, heter det i en uttalelse fra NSOs sentralstyre fra september i fjor.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!