Annonse

Røe Isaksen: Byrådet i Oslo driver kampanje mot private barnehager

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener det rødgrønne byrådet i Oslo driver kampanje mot private barnehager etter at de avslo støttebidrag.

Annonse

Utdanningsnytt på Facebook!

Oslo kommune får si nei til å støtte private barnehager fordi de vil dekke behovet selv. Til  Nettavisen kaller Isaksen det dårlig politikk.

– Hvis du hele tiden gjør det vanskelig å drive en privat barnehage, så spørs det hvor lenge de private vil holde ut, advarer han.

I desember i fjor søkte to private Espira-barnehager om finansiering som kommunen avslo.

– Så lenge kommunen sørger for retten til barnehageplass, så kan ikke jeg som statsråd gripe inn i om de bygger i egen regi, men jeg kan ha en veldig sterk politisk mening om at det er dårlig politikk, fordi det betyr at barnehager som er planlagt ikke får starte, sier han.

Samtidig viste tall fra Statistisk sentralbyrå i slutten av mai at siden dagens regjering fikk makten i 2013, har antallet barn i offentlige barnehager sunket med 6.775, ifølge Klassekampen. Det er første gang man har registrert en klar reduksjon i antallet barn i offentlige barnehager.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!