Annonse

Forslag om ekstra fysisk aktivitet i skolen fikk ikke flertall

Med KrF og MDG på laget ville de rødgrønne sikre en time fysisk aktivitet i skolen hver dag, men Venstre og regjeringspartiene sa nei.

Annonse

Helsekomiteen på Stortinget avga mandag sin innstilling til forslaget, som altså Ap, SV, Sp, KrF og MDG står bak. De ville gi regjeringen ordre om å finne ut hvordan skoledagen kan organiseres for å sikre en time fysisk aktivitet hver dag.

En samlet komité gikk i stedet inn for å be regjeringen fremme en ny handlingsplan for fysisk aktivitet ikke bare i skolen, men også i barnehager, på arbeidsplasser, i eldreomsorgen og flere andre samfunnsområder.

(©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!