Fraværet har gått ned på de fleste skolene, men ved noen er fraværet enda høyt. Foto: Erik M. Sundt

Sør-Trøndelag: Høyt fravær på private videregående skoler

Flere av de private videregående skolene i Sør-Trøndelag har høyt fravær i forhold til landsgjennomsnittet. Ved Bybroen videregående skole i Trondheim var elevene i snitt borte 12,5 dager i fjor.

Publisert

 

Landsgjennomsnittet ved de videregående skolene er på tre dager og åtte timer. Ved Bybroen videregående skole ble det registrert et fravær på 12,5 dager og 48 timer i fjor. Året før var fraværet på 23 dager og 41 timer. Rektor ved skolen er Ranveig Gissinger.

– Det er altfor høyt. Men jeg vet ikke helt hvorfor det er så høyt. Dette er noe jeg kommer til å ta tak i, og vi må finne ut av. Muligens vi har noen rutiner som ikke er gode nok, men det kan jeg ikke si sikkert, sier Gissinger til Utdanning.

 

Flere med høye tall

Både ved de to private skolene, Lukas videregående skole og Steinerskolen i Trondheim videregående skole, har tall langt over landsgjennomsnittet, med henholdsvis åtte dager og 10,5 dager.

Rektor ved Bybroen videregående skole kommer til å ta kontakt med de to andre skolene som har høye fraværstall.

– Jeg kommer til å spørre hvordan de registrerer fravær og om de har noen tanker om hva vi kan gjøre for å få ned fraværet. Alle har vi få elever, så hvis det er noen som har høyt fravær, slår jo det ut på gjennomsnittet. Jeg vet at det er noen få elever som har for høyt fravær til at de har fått vitnemål, men jeg har ikke per nå tall på hvor mange det er, sier Gissinger.

 

Ved Bybroen var det i fjor registrert 111 elever.

– I og med at vi har kjempefornøyde elever får jeg ikke dette helt til å stemme. Det er viktig for oss å finne ut hvorfor vi har så høyt registrert fravær. Om vi har noen rutiner med for eksempel de som slutter tidlig som gjør at de fortsatt er i systemet eller lignende mangler. Det vet jeg ikke sikkert på dette tidspunkt, men det skal jeg finne ut av, sier Gissinger.

Det er to private skoler til i Sør-Trøndelag. Ved Kristen videregående skole i Trøndelag, der det går 477 elever, ligger fraværet på landsgjennomsnittet, tre dager. Mens Øya videregående skole kun har registrert en dag fravær fordelt på sine 175 elever.

 

Powered by Labrador CMS