Elevene ved St. Svithun videregående skole er mye tilstede på skolen. Foto: Alliance arkitekter

Rogaland: Elevene mer på skolen enn i resten av landet

På ett år har elevene i Rogaland halvert fraværet på videregående skole. På St. Svithun videregående har elevene i snitt én dag fravær i året.

Fraværet har gått ned fra fire til to dager mediandager for hver elev i Vestlandsfylket, og det gjør at rogalendingene har lavest fravær av alle videregående elever i landet. Det viser statistikk fra Utdanningsdirektoratet.

Elevene i Rogaland har én hel dag mindre fravær, enn landsgjennomsnittet. Også i 2015/16 var Rogaland én dag under snittet, mens de i 2014/15 var to dager under gjennomsnittet.

 

Lavest fravær på de beste skolene

Helt nede i én dag fravær per elev finner vi St. Olav videregående skole i Stavanger. Skolen hadde i år en karaktergrense på 4,5 poeng for inntak på studiespesialisering. Det høyeste i Rogaland. Rektor ved St. Olav sier at skolen har hatt en god oppfølgning rundt de nye fraværsreglene.

- Vi har hatt lavt fravær de siste årene, men én dag hørtes veldig lavt ut. Det kreves gode karakterer for å komme inn på St. Olav og det gjør at vi får elever som er faglig motiverte, det vil jeg tro er mye av grunnen til det lave fraværet, sier rektor Mats Bryne.

I tillegg til St. Olav er yrkesfagskolene Karmsund og Åkrehamn vgs. nede i én dag fravær per elev. Både Karmsund og Åkrehamn hadde høye søkertall blant annet til elektrofag.

Tallene for fravær 2016/17 er foreløpige tall.

  

 

Powered by Labrador CMS