Det foreslåtte forbudet mot hijab i grunnskolen er basert på et oppkonstruert problem, mener Aina Skjefstad Andersen, leder i Utdanningsforbundet Oslo. Arkivfoto: Tom-Egil Jensen

Fylkesleder anser ikke hijab som et problem

Lederen av Utdanningsforbundet Oslo har aldri opplevd at bruk av hijab har blitt oppfattet som et problem. – Verken jeg personlig eller noen av våre medlemmer har erfart det, sier Aina Skjefstad Andersen.

Publisert

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) foreslo onsdag å innføre et forbud mot bruk av hijab ved alle landets grunnskoler og barnehager.

– Når jeg ser små barn som bærer hijab, blir jeg lei meg. Ingen små barn er i stand til å ta et slikt valg på egen hånd, sier Listhaug til VG.

Listhaug vil straffe foreldrene dersom barn møter på skolen i hijab.

– Skolen håndhever regler hver eneste dag, og det vil de også måtte gjøre med et forbud mot hijab. Hvilke sanksjoner som bør brukes her vil vi måtte se nærmere på, sier Listhaug til VG.

 

– Oppkonstruert problem

Utdanningsforbundets fylkesleder i Oslo, Aina Skjefstad Andersen, har selv jobbet som lærer i Groruddalen.

– Det var ikke noe som vi så på som problem da jeg jobbet som lærer på en skole i Groruddalen. Det var en del barn som brukte hijab, men det var ikke et problem. Jeg har heller ikke fått noen tilbakemeldinger fra noen av mine medlemmer om at de anser hijab som et problem. Dette virker oppkonstruert på meg. Hvem er det som opplever dette som et problem? Skal man forby hijab, må man også forby andre religiøse plagg. Hvis det hadde vært snakk om ansiktsdekkende plagg som niqab, så hadde det vært en annen sak, sier Andersen til Utdanning.

Powered by Labrador CMS