Annonse

Skole på Karmøy klarert etter bombetrussel

Det ble ikke funnet noen mistenkelige gjenstander i Åkrehamn videregående skole på Karmøy etter bombetrusselen mot skolen mandag.

Annonse

Klokken 14.30 var skolen klarert, opplyser politiet i en pressemelding. Det skjer under fire timer etter at skolens elever samt en barnehage i nærheten måtte evakueres på grunn av bombetrusselen.

– Politiet har gjennomført søk i bygningene tilknyttet Åkrehamn videregående skole. Ingen mistenkelige gjenstander er funnet. Sperringene er opphevet, og bygget er nå overlevert eier. Skolen er trygg, og elever og ansatte kan møte til undervisning som normalt i morgen tidlig (tirsdag), skriver politiet.

Rektor Åse Bratthammer ved skolen opplyser til  NRK at det var hun som fikk eposten med bombetrusselen mandag formiddag. Hun vil ikke kommentere innholdet i eposten, men ifølge  Stavanger Aftenblad skal det dreie seg om at en bombe skulle sprenges på et gitt tidspunkt.

Politiet opplyser at de vil fortsette å etterforske saken basert på spor de har samlet inn. «Dette omhandler alt fra den innkomne bombetrusselen til informasjon som politiet har mottatt underveis», heter det i pressemeldingen.

Åkrehamn videregående skole har 530 elever fordelt på 40 klasser og grupper. Ifølge Haugesunds Avis ble over 600 personer evakuert til den lokale kirken på grunn av bombetrusselen, som ble meldt til politiet klokken 10.30. (©NTB)

Kjøreregler for debatten

Her kan du kommentere artikkelen.

Utdanning setter pris på friske meningsbrytninger, men vis omtanke for dine med- og motdebattanter, hold deg til saken og bruk fullt navn. Dersom du ønsker å skrive et lengre innlegg, er du velkommen til å sende det til denne adressen: debatt@utdanningsnytt.no.

Hvis du ser kommentarer som du oppfatter som støtende, kan du varsle redaksjonen ved å merke den aktuelle kommentaren som upassende. Det gjør du ved å klikke helt til høyre for kommentaren du vil varsle oss om. (Dette fungerer ikke fra mobil. Vi jobber med en løsning).
Vi forbeholder oss retten til å fjerne innlegg. Kommentarer kan bli brukt på alle Utdannings plattformer.

Fullt navn er en forutsetning for å delta i debatten!