Ferdighetsprøven i svømming skal deles opp i flere delprøver fra første til fjerde trinn for å teste barnas svømmeferdigheter over tid. Arkivfoto: Utdanning

Innfører ferdighetsprøve i svømming for de yngste skolebarna

Alle barn fra 1.- 4. klasse skal i fremtiden gjennom flere ferdighetsprøver i svømming.

Ferdighetsprøven innføres som en frivillig ordning skoleåret 2016-2017, men blir deretter obligatorisk på alle skoler, varsler Kunnskapsdepartementet.

– Vi legger nå fram flere tiltak for å gi de yngste elevene bedre svømmeopplæring, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Ferdighetsprøven i svømming skal deles opp i flere delprøver fra første til fjerde trinn for å teste barnas svømmeferdigheter over tid.

– Det gjør det lettere for skolen å sette inn nødvendige tiltak så tidlig som mulig, sier kunnskapsministeren.

Samtidig skal lærere tilbys kurs i svømming og livredding. En kartlegging av læreres kompetanse fra 2014 viser at under halvparten av kroppsøvingslærerne på småskoletrinnet har faglig fordypning.

Det vil også bli etablert en ny nettside for skoler og lærere, der all informasjon om svømmeopplæring i skolen blir samlet på ett sted.

En egen tilskuddsordning på 10 millioner kroner til svømmeopplæring for nyankomne minoritetsspråklige elever og andre elever som ikke kan svømme, samt et tilskudd på 25 millioner kroner til svømmeopplæring i barnehager, er andre tiltak for å øke svømmeferdighetene blant barn og unge. (©NTB)

Powered by Labrador CMS