Trondheim-lærer fikk Musikklærerprisen

Musikklærerprisen 2017 er tildelt Fridtjof Hjertås fra Trondheim for å ha en inkluderende væremåte og en tilpassende undervisningsmetodikk.

 

Organisasjonen Musikk i Skolen har i år etablert en ny pris, «Musikklærerprisen», som i dag er blitt delt ut for første gang i forbindelse med Musikklærernes dag på Værnes. Prisen er etablert for å synliggjøre, styrke og løfte musikklærerens rolle og musikkfagets status i norsk skole.

Fridtjof Hjertås fra Trondheim har fått den første prisen. I en pressemelding skriver Musikk i Skolen at Hjertås har arbeidet i 40 år ved Blussuvoll ungdomsskole i Trondheim.

– Han har hatt enorm betydning for flere generasjoner med elever gjennom sin inkluderende væremåte og tilpassede undervisningsmetodikk. Han har vært lærer for mange kjente musikere i Norge og han har hatt sentrale verv både som arrangør, komponist og skolekorpsdirigent. Han har i tillegg vært musikalsk leder for over 30 musikaloppsetninger på Strinda videregående skole, og for et enda større antall revyer og sangspill på egen skole. Han har vært mye brukt som kursholder, han har forfattet lærebøker, og siden 1985 har han vært praksisveileder for pedagogstudenter ved NTNU, institutt for musikk og for lærerstudenter, heter det i pressemeldingen.

Organisasjonen skriver også at Hjertås har vært sosiallærer i kombinasjon med musikklærer og brukt musikkfaget aktivt for å fange interessen hos elever som ellers har hatt vansker med å motivere seg for skolegang.

Powered by Labrador CMS