Elev filmet at en lærer blir slått av en elev og la det ut på nett. Foto: privat
Elev filmet at en lærer blir slått av en elev og la det ut på nett. Foto: privat

Voldsvideoen der en lærer brekker armen, spres på nett

En lærer ved Bodø videregående skole ble slått av en elev sånn at han fikk to brudd i hånden, i forrige uke. En annen elev filmet hendelsen og la den ut på nett.

Publisert

Den voldsutsatt læreren i Bodø blir godt ivaretatt sier plasstillitsvalgte Marit Lind, ved Bodø videregående skole.

– Det at filmen er lagt ut på nett og spres vil jeg anse er en tilleggsbelastning. Den aktuelle læreren har ikke sagt det, men jeg som privatperson hadde syntes det hadde vært meget ubehagelig hvis det var jeg som var på den videoen. Bare tanken på at en slik film med meg på hadde ligget ute får meg til å grøss. Tenke om familie og venner hadde kunne se det, sier Lind.

 

Ulovlig å spre videoen

En video av hendelsen har spredd seg i sosiale medier blant ungdom i Bodø. NRK har sett videoen, hvor man tydelig ser at eleven tar fart og dytter læreren med så hard kraft at læreren faller i bakken.

I videoen ser man at læreren er tydelig irritert og river blant annet ned elevens bein fra pulten etter å flere ganger ha bedt eleven «kutte det her ut». Da reiser eleven seg opp og dytter læreren lett i brystkassa.

– Skal jeg slå deg ned, eller? spør eleven før læreren ber han sette seg ordentlig, skriver NRK.

Eleven sender så avgårde et hardt slag i retning lærerens ansikt. Læreren rekker å trekke seg unna og ber eleven nok en gang sette seg ned på stolen og sitte ordentlig.

Det er da eleven går mot læreren og dytter han slik at læreren faller med stor kraft mot guvlet og veggen.

Politiet tar saken alvorlig og sier til NRK at de har iverksatt etterforskning. Saken er anmeldt.

Her finner du våre saker som omhandler vold i skolen

 

Tema på klubbmøte

Allerede i november i fjor var Marit Lind på et seminar med Børge Skåland. Han har forsket på lærere som har blitt utsatt for vold av sine elever.

– I etterkant av det seminaret hadde vi temaet oppe på et klubbmøte. Da sa jeg at jeg ville stå last og brast ved siden av mine kollegaer hvis de skulle bli utsatt for vold eller krenkelser fra sine elever.

– Har det vært episoder i forkant som tydet på at noe slikt kunne skje?

– Nei, dette kom litt ut av det blå.

 

Tilbake i jobb

Læreren som fikk to brudd i hånden etter at han ble slått av en elev er tilbake på jobb.

– Vi samlet inn penger og sendte blomster til ham fra kollegaene, i tillegg til at skolen har sendt blomster. Han reiste seg på personalmøtet og takket for støtten og blomstene han hadde fått. Han sier at han føler seg godt tatt vare på og opplever at det er elever som kommer bort til ham og uttrykker sin sympati, sier Lind

Plasstillitsvalgte berømmer også ledelsen ved skolen og er godt fornøyd med hvordan de har fulgt opp læreren som ble skadet.

– Det er synd at dette skjer, vi er en så flott skole som jobber godt på alle plan. Men når uhellet først er ute, synes jeg ledelsen takler dette meget godt, sier Lind.

 

Kan bli bortvist

Eleven som slo til en lærer, og eleven som filmet og spredte video av hendelsen, kan bli bortvist fra skolen i fem dager.

Det var onsdag kveld at en video fra en voldshendelse på skolen begynte å versere i sosiale medier. Videoen var filmet i skoletida samme dag. Den viser at en elev slår til en lærer så han faller.

Læreren ønsker ikke å snakke med media. Eleven har ikke svart på Avisas Nordlands forsøk på å komme i kontakt med ham.

 

Powered by Labrador CMS