Barnehagebarn lekte med rottegift – fjerner åtekasser fra alle barnehager og skoler

Barnehage får sterk kritikk etter at tre-fire barn lekte med rottegift og malte den på huden. Nå tar også leverandøren, Rentokil, affære.

Publisert

– Dette var en veldig trist dag for oss i barnehagen, og det skulle aldri skjedd. Heldigvis gikk det veldig bra med barna, sier daglig leder i Toftøy barnehage i Øygarden, Olaug Rong til Bergensavisen.

I starten av mai l kom tre-fire barn i barnehagen i kontakt med rottegift etter å ha brukt en pinne til å få gift ut av en åtekasse som var plassert på uteområdet. Barna lekte med giften og malte den på hud og klær.

Nå har Miljørettet helsevern i kommunen konkludert med at barnehagen burde reagert annerledes både før, under og etter at barn lekte med giften. Daglig leder forsikrer at de har gått gjennom sine rutiner og gjort tiltak.

Men også leverandøren av åtekassene, Rentokil, får kritikk.

Helsevernenheten mener de brøt med FHIs retningslinjer og ga barnehagen dårlige råd da hendelsen ble oppdaget.

I sin egenevaluering tar Rentokil fullt ansvar. De sier at åtekassene aldri skulle stått på et område som ble brukt til lek, og nå stopper de også all bruk av åtekasser i barnehager og skoler i hele landet. De vil fremover bruke giftfrie alternativ.

Les også:

Powered by Labrador CMS