Hanan Mohamed Abdelrahman er vinner av Holmboeprisen i år. Foto Holmboeprisen
Hanan Mohamed Abdelrahman er vinner av Holmboeprisen i år. Foto Holmboeprisen

Holmboepris-vinner: Alle kan fikse matematikk

Alle elever kan mestre mattefaget, er Hanan Mohamed Abdelrahmans filosofi. Hun får Holmboeprisen for sin nytenkende, innovative måte å lære bort matematikk på.

Prisen er på 100.000 kroner, og Abdelrahman får den blant annet for sitt  brennende engasjement for faget som hun underviser i ved Lofsrud ungdomsskole i Oslo.

– Hanan Mohamed Abdelrahman  er en innovativ og nytenkende lærer med et brennende engasjement for matematikkfaget, sier Brynjulf Owren, leder i Norsk matematikkråd, som står bak prisen.

«Hun setter seg inn i og forstår hvordan elevene tenker og hva de sliter med, og hun gir veiledning til den enkelte ut fra deres forutsetninger. Hun leter stadig etter nye innfallsvinkler for å hjelpe elevene til å forstå, og hun anerkjenner deres egne tanker, forslag og kreativitet.", heter det blant annet i begrunnelsen fra Holmboekomiteen.

Hanen har mastergrad i grunnskoledidaktikk med fordypning i matematikk og holder på med videre matematikkstudier. Hun har gitt ut bok om matte for elever og foreldre, driver med gratis leksehjelp og skriver om matte for Aftenposten Junior.

10.-klassinger gratulerte

Selve kunngjøringen av prisen ble gjort på Hanans egen arbeidsplass, Lofsrud ungdomsskole, torsdag. Hanans klasse 10B og mange av skolens lærere var til stede da prisvinneren ble gratulert av Tone Tellevik Dahl (Ap), byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo kommune.

– Jeg er stolt av å være byråd for en osloskole med høyt kompetente lærere, med lærere som brenner for faget sitt og som er genuint opptatt av at elevene skal lære mest mulig. En slik lærer er Hanan Mohamed Abdelrahman, sier Tone Tellevik Dahl.

Engasjert og omsorgsfull

At Hanan brenner for faget sitt, går klart fram av juryens begrunnelse.

"Elever og foreldre framhever omsorgen og entusiasmen hun legger i å hjelpe den enkelte. Hanan mestrer å finne nøkkelen til motivasjon hos hver enkelt slik at elevene ønsker å utvikle forståelse for den matematikken de arbeider med. Hun supplerer lærebøker og tradisjonelle oppgaver med egne videoer, matematiske spill og matematikkleker."

De legger også vekt på arbeidet hun gjør for de mange minoritetsspråklige elevene ved Lofsrud skole, som kan ha svært ulik faglig bakgrunn.

Holmboeprisen er på 100.000 kroner, som deles mellom prisvinneren og skolen. Det er kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) som overrekker prisen på Oslo katedralskole 22. mai, der også årets Abelprisvinner Yves Meyer vil være til stede. (©NTB)

Powered by Labrador CMS