Hijab må forbys i norske barneskoler, foreslår innvandringsminister Sylvi Listhaug. Illustrasjonsfoto fra en skole i Bahrain. Foto Shane T. McCoy/Wikimedia Commons
Hijab må forbys i norske barneskoler, foreslår innvandringsminister Sylvi Listhaug. Illustrasjonsfoto fra en skole i Bahrain. Foto Shane T. McCoy/Wikimedia Commons

Listhaug vil forby hijab i barneskolen

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) foreslår å innføre et nasjonalt forbud mot bruk av hijab i alle landets grunnskoler og barnehager.

Innvandringsministeren lanserer forslaget overfor  VG , like i forkant av at hun onsdag skal delta i en debatt på Evangeliesenteret i Østerbo i Østfold mot blant andre KrF-leder Knut Arild Hareide.

– Når jeg ser små barn som bærer hijab, blir jeg lei meg. Ingen små barn er i stand til å ta et slikt valg på egen hånd. Denne seksualiseringen av små jenter, ved at de skal måtte dekke seg til med hijab for at voksne menn ikke skal bli tiltrukket, er en ukultur og har ingenting i Norge å gjøre, sier Listhaug.

I fjor høst gikk Listhaug først imot et forbud mot nikab i utdanningsinstitusjoner, før hun snudde og likevel gikk inn for det.

Utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen sier at Høyre ikke vil ha noe av det nye forslaget til Listhaug.

– Høyre og Frp i regjering har allerede bestemt at vi skal lage materiell som hjelper skolene med å snakke med foreldre om bla hijab. I Høyres program står det at vi vil ha forbud mot ansiktsdekkende plagg som nikab, men det står ikke noe om et forbud mot hijab. Det er vi altså ikke for.

Heller ikke Arbeiderpartiets nestleder Trond Giske er begeistret for forslaget.

– Vi er imot hijab for barn, men det er en stor inngripen å gjøre det forbudt. Det er vel også grunnen til at Frp på fire år i regjering ikke har foreslått et slikt forbud, sier han i en kommentar til NTB.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS