Regjeringens mattekrav slaktes av skolesjefer

Regjeringens nye krav til minimumskarakter i matematikk for lærerstudenter får strykkarakter av norske skolesjefer.

Bare to av ti skolesjefer støtter kravet om at studenter minst må ha karakteren 4 i matematikk fra videregående skole for å ta lærerutdanning, viser en undersøkelse  NRK har fått gjennomført. Søkere som har karakteren 3 får tilbud om forkurs for å kvalifisere seg.

– Jeg er ikke så fryktelig opptatt av de lærerstudentene som kommer inn, men mye mer opptatt av dem som kommer ut. Jeg skjønner ikke hvordan du skaper et større engasjement ved å tvinge lærerstudenter gjennom et sommerkurs i matte, sier skolesjef Kim Atle Kvalvåg i Fræna kommune i Møre og Romsdal til kanalen.

259 norske skolesjefer har deltatt i undersøkelsen, og snaut 80 prosent av de spurte er uenig i innføringen av karakterkravet. Særlig i distriktene ser mange skolesjefer med bekymring på rekrutteringen til yrket, og frykter at det nye firerkravet vil gjøre situasjonen enda vanskeligere.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har varslet karakterkrav også i norsk og engelsk, og mener det generelt er viktig å heve opptakskravene til lærerutdanningen. (©NTB)

Powered by Labrador CMS