F.v: Ida Næss Hjetland, Jan Morten Loftesnes, Simon Malkenes, Thom Jambak, Steffen Handal, Marit Himle Pedersen, Inger Grødem Haraldsen, Tormod Korpås, Siri Skjæveland Lode, Ann Mari Milo Lorentzen, Turid Buan Øfsti, Terje Skyvulstad og Hege Valås. Foto: Tom Egil Jensen

Dette er det nye sentralstyret i Utdanningsforbundet

I dag valgte Utdanningsforbundets landsmøte nytt sentralstyre for de neste fire årene. Valgkomiteens innstilling ble fulgt.

Publisert Sist oppdatert

De 10 kandidatene som valgkomiteen hadde innstilt til å sitte i sentralstyret de neste fire årene ble valgt i formiddag. Følgende fem medlemmer ble gjenvalgt: Tormod Korpås, Thom Jambak, Siri Skjæveland Lode, Ann Mari Milo Lorentzen og Turid Buan Øfsti.

Inn kommer også fem nye medlemmer; Ida Næss Hjetland, Inger Grødem Haraldsen, Marit Himle Pedersen, Jan Morten Loftesnes og Simon Malkenes.

Tre endringer til valgkomiteens innstilling ble foreslått. Anne Yun Rygh, Hanne Fehn Dahle og Frank Bergli ble foreslått på fast plass, men ingen av dem nådde opp.

Tre møtende varamedlemmer ble valgt; Bente Haug fra Nordland, Royne Kristoffer Berget fra Østfold og Terje Vilno fra Oslo.

Bente Haug var ikke foreslått av valgkomiteen, men hun ble valgt på bakgrunn av sin erfaring fra voksenopplæring.

Hanne Fehn Dahle ble valgt til første ikke-møtende vara, mens Anne Yun Rygg ble fjerde ikke-møtende vara. De andre ikke-møtende varamedlemmene er Trygve Svenning på andreplass, Hege Sletvold Slørdahl på fjerdeplass og Eirik Bäcklund på femteplass.

Frank Bergli nådde ikke opp da nytt sentralstyre ble valgt.

Alle sakene fra landsmøtet finner du her

Ingen fra yrkesfag i videregående

Mange tok til orde for å velge inn Anne Yun Rygh som representant for yrkesfagene, siden hun har en kompetanse sentralstyret trenger, ifølge flere. Men de som gikk på talerstolen og snakket varmt om å få henne inn på fast plass, nådde ikke fram.

Rygh var innstilt av valgkomiteen dersom landsmøtet bare ønsket en nestleder, men fordi landsmøtet valgte to, fikk Terje Skyvulstad den plassen.

Bjørnar Hagen snakket også for Anne Yun Rygh. Samtidig var han bekymret for temaer Thom Jambak har tatt opp, som timesvindelen i videregående og Visma in school. Vi i Vestfold og Telemark er opptatt av å styrke laget i videregående, sa han.

Hilde Kvamsås Aa ønsket seg både Anne Yun Rygh og Thom Jambak som representanter for videregående. Hun syntes det var vanskelig å velge mellom to så gode kandidater.

- Thom du har gjort en strålende jobb for videregånde og du Tormod har gjort en fantastisk jobb for lederne. Men Anne Yun Rygh, med sin bakgrunn fra yrkesfagene vil være et viktig supplement til sentralstyret, sa hun.

Barnehagen

Sirikit Vågan sa at hun ønsket å få inn Frank Bergli. Han ønsket selv å stille, men ble ikke innstilt av valgkomiteen. Vågan sa at Bergli er kunnskapsrik og analytisk og at hans erfaring som lokal leder i PBL også er viktig. Bergli sto dessuten i spissen for å arrangere "Bygdepride", noe Vågan var svært stolt av.

- Han er en mann for grasrota, en med blikk for hele organisasjonen, sa hun.

En rørt Thomas Nordgård holdt et varmt innlegg for Ann Mari Milo Lorentzen. Hun er tøff, ung og drivende dyktig. Hun er seg selv og ærlig, la han til.

Lorentzen var blant dem som nå får fire nye år. Hun har bakgrunn fra barnehage.

Kamp om høyere utdanning

Steinar Strømsli snakket for Jan Morten Loftesnes som representerer universitets- og høyskolesektoren og er lærerutdanner.

Johannes Bjørset Asgaard ville også ha inn Jan Morten Loftesnes og presenterte ham som en sterkt tillitsvalgt som også er lun, kunnskapsrik og med glimt i øyet.

- Hans engasjement for en desentralisert høgskolestruktur er inspirerende. I sin jobb på Høgskulen på Vestlandet har han vært viktig i omstillingsprosessene. Vi trenger noen med erfaring, for lønn i høyere utdanning er et problem. Loftesnes er også en svært likandes kar, sa Strømsli.

Therese Thyness Fagerhaug fra Oslo snakket varmt om Hanne Fehn Dahle som har sittet i sentralstyret i inneværende periode. Fagerhaug sa at Dahle har stor arbeidskapasitet.

- Hun har bedt om begrenset frikjøp på maksimum 50 prosent fordi hun holder på med sin doktorgrad, men det gjelder kun det første halve året, sa hun.

Anne Greve kjenner Hanne Fehn Dahle som student. Hun har hatt henne som lærerutdanner og skrøt av hennes innsikt og arbeidskapasitet.

Torunn Reidun Tednes-Aaserud fra Rogaland holdt innlegg for både Siri Skjæveland Lode og Inger Grødem Haraldsen som begge ble valgt.

Powered by Labrador CMS