Uenighet om utelukkelse for sedelighetsdømte

Uenighet blant debattantene var stor etter at fylkesleder Thomas Nordgård fra Troms hadde krevd at dømte for seksuelle overgrep utelukkes fra Utdanningsforbundet.

Publisert

- Mennesker som etter opplæringslovens paragraf 10–9 ikke kan ha jobb i skole eller barnehage, skal heller ikke kunne være medlem av Utdanningsforbundet, sa Nordgård.

 

- Tollere og syndere

- Det er stort engasjement for dette blant fylkesmedlemmene, understreka Nordgård.

Påtroppende leder Steffen Handal ba innstendig Utdanningsforbundet Troms om å trekke forslaget.

- Dette er et forslag jeg ikke ønsker å stemme mot. Jeg forstår intensjonen. Men problemet er at Utdanningsforbundet ikke kan kreve politiattest for medlemskap, sa Handal, som ellers viste til at det er mulig å ekskludere medlemmer.

Nordgård sa i sin svarreplikk at han ikke så på manglende mulighet til å be om politiattest som noe hinder for å gjøre et slikt vedtak.

 

- Ikke en renhetsorganisasjon

- Vi har konemishandlere, tollere og syndere blant våre medlemmer, sa Hanne Hansson fra Aust-Agder.

- Slik må det være. Vi kan ikke bygge en renhetsorganisasjon der vi jakter på urene elementer blant medlemmene hvis vi skal være en human organisasjon, sa Hansson.

- Dette dreier seg ikke om å bygge en renhetsorganisasjon, men en profesjonsorganisasjon, parerte Nordgård.

I opplæringsloven paragraf 10-9, som Utdanningsforbundet Troms vil gjøre gjeldende for medlemskap i Utdanningsforbundet, står det: «Den som skal tilsetjast i grunnskolen, må leggje fram politiattest. Attesten skal vise om vedkommande er sikta, tiltalt eller dømd for seksuelle overgrep mot barn. Personar som er dømde for seksuelle overgrep mot barn, kan ikkje bli tilsette i grunnskolen.»

Forslaget fra Troms fikk 82 stemmer og falt.

 

Powered by Labrador CMS