Steffen Handal ny leder i Utdanningsforbundet

Steffen Handal er enstemmig valgt til ny leder i Utdanningsforbundet. Han har planer om å bli en tydelig leder.

Publisert

– Dette er veldig stort, sa en tydelig rørt Handal til forsamlingen.

Det kom ingen andre forslag på lederkandidater. Han blir da den første mannlige lederen i Utdanningsforbundet etter at de to største lærerorganisasjonene slo seg sammen i 2002.

Handal ble innstilt som ny leder i Utdanningsforbundet etter at det ble klart at Ragnhild Lied trolig overtar som leder av hovedorganisasjonen Unio. Nå overtar han jobben som leder for organisasjonens 166.000 medlemmer. 

Bladet Utdanning fikk en prat med Handal rett etter valget.

– Du er ikke bare valgt til leder, men enstemmig. Hva tenker du om det?

– Jeg må innrømme at jeg kjenner litt ekstra på det. At jeg ble valgt enstemmig, gir meg en trygghet. Jeg er glad for at jeg har den støtten i organisasjonen.

– Det stormet kraftig rundt lønnsoppgjøret og ledelsens håndtering i 2014. Ragnhild Lied la seg flat i sin åpningstale. Hva tenker du nå i ettertid?

– Jeg tenker at Utdanningsforbundet er en organisasjon i utvikling. En stor organisasjon med mange medlemmer. Og avstanden må ikke bli for stor mellom medlemmene og ledelsen. Jeg tenker at jeg skal bidra til at den ikke blir det, sier den nyvalgte lederen.

– Hva slags leder kommer du til å være?

– Jeg håper at jeg kommer til å være en tydelig leder, en leder som klarer å formidle medlemmenes opplevde virkelighet.

– Du har allerede vært tydelig på hva du mener om innføring av kompetansekravene i et intervju i Utdanningsnytt tidligere i dag. Allerede i morgen skal Utdanningsforbundet møte KS. Hvor viktig er denne saken?

– Dette er blant de aller viktigste sakene akkurat nå. Det sitter tusenvis av medlemmer ute på skolene og lurer på om de er ansett som kompetente nok. Her har Stortinget gjort et vedtak som er uklokt. Vedtaket medfører at skolen er i ferd med å gå glipp av kompetanse i stedet for å utvide den.

– Hvordan skal du feire at du er blitt valgt til ny leder?

– Jeg må vente til landsmøtet er over. Feiringen må bli en god middag med familien.

– Kommer familien til å se mindre til deg nå?

– Det er en fare for det.

– Hvordan skal du kompensere for det?

– Jeg må sette grenser og passe på å dyrke familielivet også.

– Foreløpig er ikke resten av sentralstyret valgt. Hvor viktig er det teamet du skal ha rundt deg?

– Teamet rundt meg er selvsagt viktig, og det blir spennende å se hvem som blir valgt. Jeg har stor tillit til at valgkomiteen har gjort en grundig jobb. Vi har en krevende jobb foran oss.

– Er det noe du vil si til Utdanningsforbundets medlemmer akkurat nå?

– De gjør verdens viktigste jobb. Utdanning er nøkkelen til så mye. Først og fremst handler det om livet til barn og ungdom. Sammen skal vi gjøre vårt ytterste for å gi barn og ungdom en god utdanning, avslutter Handal.

Steffen Handal har vært med i sentralstyret siden 2010 og vært 2. nestleder de siste tre årene. Han har tidligere vært arbeidsplasstillitsvalgt i Oslo og medlem av fylkesstyret i Oslo. I sommer ble han valgt inn i styret i Education International på verdenskongressen i Ottawa i Canada.

Valg av nestledere og sentralstyret skjer onsdag.

Powered by Labrador CMS