I dag starter Utdanningsforbundets landsmøte

I dag samles om lag 200 personer på Lillestrøm når Utdanningsforbundet landsmøte starter. Jarle Bernhoft åpnet landsmøtet med å få med delegatene på rytmer gjennom musikk.

Publisert

Landsmøtet er Utdanningsforbundets øverste organ, som velger representanter til alle sentrale verv til neste landsmøteperiode. Fra og med dette landsmøtet skal en landsmøteperiode gå over fire år – ikke tre år som tidligere.

Under landsmøtet blir det valgt medlemmer til sentralstyret, til representantskapet, til kontrollkomiteen og til valgkomiteen.

Her er noe av det som skal skje denne uka:

 

Mandag

Åpningstale av leder Ragnhild Lied. Hun har sittet som leder i 3 år og i åpningstalen gir hun et kort tilbakeblikk på viktige spørsmål som har preget tiden hun har vært leder, blant annet den store lærerstreiken høsten 2014.

Lied har takket ja til å være kandidat til å overta ledervervet i Unio og stiller ikke til gjenvalg som leder i Utdanningsforbundet. 

Landsmøtet skal velge ny ledelse og styre.  Dagens andre nestleder, Steffen Handal, er foreslått som ny leder, mens første nestleder, Terje Skyvulstad, er foreslått som nestleder. Dersom landsmøtet vedtar at det skal være to nestledere, er Hege Valås foreslått som 2. nestleder. Hun er i dag medlem i sentralstyret.

Profesjonsetikk

I 2012 ble «Lærerprofesjonens etiske plattform» vedtatt – en milepæl i lærerhistorien. Arbeidet med implementering av profesjonsetikken har startet og nå skal landsmøtet avgjøre neste fase i arbeidet. Sentralstyret har foreslått at Utdanningsforbundet bør ta ansvar for å opprette Lærerprofesjonens etiske råd. Det begrunnes blant annet med at lærerprofesjonen vil være tjent med et råd som ytterligere kan styrke og støtte arbeidet med profesjonsetikk.

 

Tirsdag

Statsråden besøker landsmøtet

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen besøker landsmøtet tirsdag 3. november og holder tale kl. 09.10.

Ellers: Kvalitet og profesjonsutvikling, organisasjonen i utvikling, styring, ledelse og partssamarbeid, valg av leder, lærerprofesjonens etiske råd, kontingent- og ressursfordeling.

 

Onsdag

Vedtektsendringer, kvalitet og profesjonsutvikling, diverse valg, styring, ledelse og partssamarbeid.

 

Torsdag

Torsdag 5. november deles Utdanningsforbundets klimapris ut. Prisen går til en skole og/eller barnehage som har utmerket seg med godt arbeid for klima. Prisen er et samarbeid mellom Utdanningsforbundet og Naturvernforbundet. Det er 4. gang prisen deles ut.

Ellers: Diverse valg, vedtektsendringer, organisasjonen i utvikling.

 

 

  • Hele programmet og mer informasjon om landsmøtet finner du her
Powered by Labrador CMS