Barnehage og skole vant klimapris for bier og opera

Bakklandet barnehage og Eide skole er tildelt Utdanningsforbundet klimapris for sine arbeider med birøkting og miljø-opera.

Publisert

De to vinnerne får 50.000 kroner hver. 

  • Vinnerne får 50.000 kroner hver.
  • Klimaprisen deles ut av Utdanningsforbundet i samarbeid med Tryg og Naturvernforbundet.

– Dette er to verdige vinnere som jobber med klima- og miljøspørsmål på en grundig og gjennomført måte. De har også satt i gang prosjekter som gjør bærekraftig utvikling til noe som er morsomt for barna og elevene, sier Utdanningsforbundets påtroppende leder, Steffen Handal.

 

Barn, bier og blomster

Bakklandet barnehage i Trondheim har over tid jobbet med klima og miljø. Arbeidet er integrert i barnehagens øvrige arbeid og de har evnet å skape oppmerksomhet om dette i lokalsamfunnet.

Barnehagen har hatt en bikube for å finne en lokal løsning på et globalt problem. Ungene har vært med i planleggingen, alt fra hvor bikuben skal stå, pynte den, inspisere den og smake på honning, heter det i begrunnelsen fra juryen.

Barn og voksne har lært mye om utviklingen fra egg til bie, de har hatt en bred tilnærming og koblet den til rammeplanen.

- Dette er et prosjekt som har engasjert alle. Vi ser at ungene ivrig drar foreldrene bort til bikuben for å fortelle hva de har lært.  Det har vært mye undring på og læring på alle plan, sier styrer Marianne Schjetne.

Hun sier det er fantastisk å se et personale som har rammeplanen under huden, som kombinerer god omsorg, lek og samspill med å implementere rammeplanen på alle områder.

- Hadde statsråden vært her i dag, hadde jeg sagt. ‘Torbjørn Røe Isaksen, dropp testingen av barn. La oss bruke tid på denne type prosjekter’. Bier barn og blomster går fantastisk sammen. Vi sitter igjen med null stikk, 20 kilo honning, fantastiske erfaringer og en klimapris.

 

Miljø-opera

Eide skole i Grimstad får prisen for en bred og solid satsing på klima og miljø over tid.

- Helt siden 1993 har bærekraftig utvikling vært en del av skolens virksomhet, og de har vært en pådriver i lokalmiljøet. Skolen er også en pilotskole i kommunens arbeid med miljøfyrtårnsertifisering og i mer enn 20 år har de jobbet for et bedre kollektivtilbud, uttaler juryen.

Skolen jobber variert og på en integrert måte, og siden 2002 har avgangselevene laget opera. I år viste de en miljøopera.

- Vi lærer å ta vare på en bærekraftig utvikling hver dag, og elevene lærer respekt for alt liv, de lærer om gjenbruk og resirkulering, sier lærer Sølvi Kleiva Ugland.

Hun peker på at lærerne og skolen er viktigst for et grønt skifte og mer bærekraftig levestandard.

Powered by Labrador CMS