Trine Skei Grande ferdig som kunnskapsminister

Trine Skei Grande trekker seg som statsråd og Venstre-leder. Hun tar heller ikke gjenvalg til Stortinget. – Fryktelig synd, mener leder for Utdannings- og forskningskomiteen, Roy Steffensen (Frp).

Publisert Sist oppdatert

– I løpet av helgen har jeg kommet til at det beste er at noen andre slipper til, selv om jeg ikke vet hvem det er, sier Grande til VG.

Det har vært mye uro knyttet til valget av partileder i Venstre den siste tiden. Forrige ble det klart at valgkomiteen hadde bedt Grande om å trekke seg. Likevel valgte valgkomiteen å innstille Grande enstemmig som partileder.

Men nå trekker altså Trine Skei Grande seg.

Til VG sier hun onsdag at hun kommer til å ringe leder for valgkomiteen for å informere dem om beslutningen. Stortingsgruppen vil bli orientert klokken 15, opplyser hun.

Senere onsdag skal hun ha et telefonmøte med sentralstyret, der de blant annet skal diskutere om landsmøtet i april skal utsettes.

– Fryktelig synd

Leder for Utdannings- og forskningskomiteen, Roy Steffensen (Frp), sier til Utdanningsnytt at han synes det er trist at Grande forsvinner ut av kunnskapsministerstolen.

– Jeg skal ikke mene noe om at Trine trekker seg som partileder, men jeg synes det er fryktelig synd at hun også gir seg som kunnskapsminister. Hun er kanskje den mest kunnskapsrike statsråden sektoren har hatt på lang tid, og vi er enig om mye innenfor skoler og barnehager og jeg har samarbeidet godt med henne, skriver Steffensen i en sms.

Arbeiderpartiets utdanningspolitiske talsperson Torstein Tvedt Solberg, er bekymret for tidspunktet Grande trekker seg på.

– Det er ikke bra at Norge mangler en kunnskapsminister i den alvorlige situasjonen vi står i med Korona. Situasjonen påvirker i høyeste grad skoler og barnehager og behovet for tydeligere nasjonale retningslinjer er stort. I en situasjon som eskalerer har vi ikke tid til pauser, sier Tvedt Solberg.

Seks uker i stolen

Bare drøye seks uker er gått siden en strålende fornøyd Trine Skei Grande entret slottsplassen ved siden av Erna Solberg (H) som landets kunnskapsminister.

Da var hun full av vyer for å ta fatt på jobben.

– Regjeringens fremste prioritering i skolepolitikken vil alltid være å sørge for at elevene våre sikres flere kloke og kunnskapsrike lærere. Samtidig vil vi gi de yngste barna en best mulig start på livet gjennom et mangfoldig barnehagetilbud og en skolefritidsordning med høy kvalitet hvor også de familiene med dårligst råd får tilbud om gratis plass og/eller lavere pris, sa Grande til Utdanningsnytt da hun tiltrådte.

Trine Skei Grande ble valgt til Venstre-leder etter Lars Sponheim i 2010. Hun har sittet på Stortinget siden 2001. Da partiet gikk inn i regjering i 2018, ble Grande kulturminister. Hun overtok som kunnskapsminister i januar i år da Frp forlot regjeringen.

Powered by Labrador CMS