Skolebibliotekarenes pris til Ingunn Aamodt

Skolebibliotekarforeningen i Norge har i år gitt foreningens pris til Ingunn Aamodt for hennes samlede forfatterskap av barne- og ungdomsbøker.

Aamodt er født i Honningsvåg i 1965 og bor i dag utenfor Oslo. Hun er utdannet lærer i kunst og håndverk.

Prisvinneren har også arbeidet som avdelingsleder og styrer i en barnehage. Hun har gitt ut 23 bøker. Det er 27. gang prisen deles ut.

I juryens begrunnelse for tildelingen heter det blant annet.: - I så vel folkebibliotek som skolebibliotek landet rundt er hennes bøker mye lest og ofte utlånt. En favoritt bland de yngste leserne er bøkene om "Pulverheksa". Riksteateret har dramatisert disse bøkene.

Hun har også skrevet faktaboka "Tut-ankh-Amon", som i 2006 var nominert til Brage-prisen. "Romeo og Javeria", som kom i fjor, tok opp et vanskelig tema, nemlig religiøs fanatisme. Boka "En søster i skapet" handler om transvestittisme. Grøsserbøker er det også blitt med hennes to bidrag i serien "Marg & Bein".

Prisen delens ut 24. april kl. 12.30 i Grimstad kulturhus.

Juryen har bestått av Bente Sandstad, Øystein Norvoll og Guro Skjeggerud.

Skolebibliotekarforeningen i Norge ble stiftet i 1978, og den har som formål å styrke skolebibliotekenes plass i grunnskolen som pedagogisk redskap, miljøskapende faktor og formidler av litteratur til fritidslesing. Foreningen skal også danne nettverk mellom lærere med ansvar for skolebibliotek.

(wg)

Powered by Labrador CMS