Væpnet aksjon ved Fana Folkehøgskole – mann pågrepet på Østlandet

Politiet gjennomførte onsdag kveld en væpnet aksjon ved Fana Folkehøgskole i Bergen. En mann er pågrepet på Østlandet i forbindelse med saken, opplyser politiet

Aksjonen ble satt i gang etter at politiet fikk melding om at en mann var på vei mot skolen med våpen. Mannen har vært tilknyttet skolen, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding, men ønsker ikke å gå inn på hva slags relasjon det er snakk om.

Mannen ble identifisert av politiet og pågrepet i hjemmet sitt på Østlandet, skriver   Bergens Tidende. Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Politiet sier de har kontroll på situasjonen og at ingen er skadd. Det er ikke funnet noe våpen, bekrefter operasjonsleder Morten Rebnord overfor avisen onsdag kveld.

– Saken er under etterforskning, og flere personer skal avhøres. Vi kan dessverre ikke si mer av hensyn til etterforskningen, sier Rebnord.

Rektor Tore Haltli sier til   Bergensavisen at det ikke ble rettet noen trussel til skolen.

– Vi fikk vite det fra politiet, som anså trusselen som såpass troverdig at de valgte å sjekke den ut. Det setter vi pris på, sier Haltli. Han sier politiet holdt vakt ved skolen mens situasjonen var uavklart.

– Elevene ble holdt inne i en halvtimes tid. Det ble ganske raskt avklart at det ikke var noe hold i trusselen, sier Haltli. Politiet har tilbudt oppfølging av elevene, men rektoren tror ikke det vil bli behov for det.

(©NTB)

 

Powered by Labrador CMS