Læreren skal blant annet ha slått, sparket og knipset elevene, ifølge tiltalebeslutningen i saken som nå er oppe i Øst-Finnmark tingrett. Foto: Sonja Holterman
Læreren skal blant annet ha slått, sparket og knipset elevene, ifølge tiltalebeslutningen i saken som nå er oppe i Øst-Finnmark tingrett. Foto: Sonja Holterman

«Rev elever i ørene, knipset dem på kinnet og dro bort stolen»

Dette er noe av punktene i tiltalen mot en kvinnelig barneskolelærer i Finnmark. Saken mot læreren i 50-årene går for Øst-Finnmark tingrett i Vadsø.

Publisert

Seks elever har anmeldt læreren for blant annet å ha slått, knipset eller sparket dem. Fire gutter og to jenter på en barneskole i Berlevåg i Finnmark mener at læreren har truet og straffet dem fysisk.

Læreren er tiltalt for å ha slått en gutt i hodet, knipset ham på kinnet og slått ham med en bok på hendene. En annen gutt skal ha blitt dratt i øret, blitt knipset på låret og sparket i siden. En jente skal ha opplevd at læreren dro bort stolen under henne slik at hun falt i gulvet. Alt skal ha skjedd i skoleårene fra 2013 til 2015, går det fram av tiltalebeslutningen.

 

– Røverhistorier

Dommeravhør av tre elever er spilt av i retten, og elevene forklarer seg likt om det som har skjedd i klasserommet.

I retten har læreren nektet straffskyld, og hun mener at historiene elevene forteller, er oppdiktet.

– I alle mine 25 år som lærer har jeg aldri opplevd maken til røverhistorier som i tiltalen. Jeg har aldri slått, knipset, truet eller sparket elevene mine, sa læreren i retten i går, ifølge NRK Finnmark.

Ifølge læreren var årsaken til uroen i klassen at dette var en barnegruppe som var blitt «ødelagt» i barnehagen.

– Det var rett og slett kaos. De kunne finne på å springe ut i skolegården midt i timen, sa læreren i retten.

 

Powered by Labrador CMS