Aktor ber om ti års forvaring for overgrepstiltalt barnehageansatt

Aktor mener en 33 år gammel barnehageansatt må dømmes til ti år forvaring etter gjentatte overgrep mot flere barn i en barnehage i Bergen.

Statsadvokat Magne Kvamme Sylta omtalte i Bergen tingrett den tiltalte 33-åringen som pedofil og sa at han hadde en målrettet tilnærming mot barna han er tiltalt for å ha forgrepet seg mot.

– Våren 2016 tok dette av. Han forgrep seg på det ene barnet etter det neste. Han hadde totalt mangel på impulskontroll og styring av sine seksualdrifter, sa aktor ifølge  Bergensavisen.

Han omtalte de påtalte forholdene som massive tillitsbrudd overfor barna og foreldrene deres. Også kollegene til mannen, som arbeider for å gi barn trygghet og omsorg, mente aktor var krenket av den tiltaltes handlinger.

33-åringen har erkjent å ha begått 22 overgrep mot fem av guttene, men har nekter for seksuelle handlinger mot to andre gutter.

Aktor mente forvaringsstraffen burde ha en minstetid på seks og et halvt år.

– Jeg er ikke i tvil om at det foreligger en kvalifisert gjentakelsesfare. Det er ikke tilstrekkelig med ordinær fengselsstraff, sier Sylta.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS