En lærer er dømt for seksuelle overgrep mot en elev, og for å ha sendt seksualiserte bilder av seg selv til jenta. NB! Personene på illustrasjonsbildet er ikke personene som omtales i saken. Foto: Erik. M. Sundt

Lærer dømt til fengsel for seksuelle overgrep og for å ha sendt nakenbilder til elev

En lærer i Hemsedal er dømt for seksuelle overgrep mot en elev. Han har også sendt nakenbilder av seg selv til jenta.

Publisert

Hallingdal tingrett dømte i sommer læreren til ett år og to måneders fengsel. Læreren som er i 30-årene forgrep seg på eleven fra hun var 14 år. I dommen står det at læreren var kjent for å ha et tett forhold til elevene, og at han også var aktiv i barne- og ungdomsarbeid på fritiden. Han skal ha blitt advart mot dette, ifølge dommen.

Overgrepene startet i 2015 da læreren fikk jenta som elev på 8. trinn. Han innledet et seksuelt forhold til henne, og er dømt for å ha foretatt seksuelle handlinger mot barn under 16 år.

Læreren fikk jenta til å sende seksualiserte bilder av seg selv til ham, og dette ble han dømt for. Han har også sendt seksualiserte bilder av seg selv til jenta.

Hallingdal tingrett mente mannen misbrukte sin stilling som lærer til å innlede et seksuelt preget forhold til eleven fra hun var 14 år.

Mannen ble frikjent for seksuell omgang.

I 2017 ble 18 ansatte i skole og 10 barnehageansatte siktet, tiltalt eller dømt for seksuelle overgrep eller for å ha hatt befatning med overgrepsmateriale. Utdanning har laget en oversikt over seksuelle overgrep og befatning med overgrepsmateriale begått av ansatte i skole og barnehage siden 2010.

Det har vært en økning i antall siktelser, tiltaler og dommer. På sju år har 78 ansatte i skole og barnehage blitt dømt for slike lovbrudd.

   

Powered by Labrador CMS