I november ble det påvist korona-smitte ved litt mer enn hver tiende skole i Norge. Men i de aller fleste tilfellene ble ikke smitten spredt videre, påpeker Folkehelseinstituttet.

FHI: Koronasmitte på 347 skoler og i 112 barnehager i november

Den økte smitten i samfunnet førte til en økning i påviste koronatilfeller i norske skoler og barnehager i november, melder Folkehelseinstituttet.

De understreker at det i de fleste skolene og barnehagene der det er påvist smitte, ikke har skjedd videre smittespredning. Dette mener FHI bekrefter at smittespredningen er begrenset.

– Smitte forkommer i skoler, men de aller fleste skolene der det påvises smitte, har få tilfeller. Dette tyder på at smittespredning på skoler vanligvis er begrenset, sier overlege Margrethe Greve-Isdahl ved Folkehelseinstituttet.

I landets 3.200 skoler ble det påvist smittetilfeller blant elever og ansatte i totalt 347 skoler i november. 29 av skolene hadde flere enn 10 smittetilfeller, mens seks skoler hadde flere enn 20 tilfeller.

Det var mindre smitte i barneskoler enn i ungdomsskoler og videregående skoler.

I 112 av landets 5.730 barnehager ble det påvist smitte i november blant ansatte eller barn. Bare én av barnehagene har hatt flere enn ti smittetilfeller.

Powered by Labrador CMS