I dag kom FHI med konkrete råd til hvordan barnehager og skoler kan avvikle sommeravslutning.
I dag kom FHI med konkrete råd til hvordan barnehager og skoler kan avvikle sommeravslutning.

Her er myndighetenes regler for sommeravslutning i barnehager og skoler

Nye regler fra Folkehelseinstituttet levner ingen tvil: Barn, foreldre, lærere og barnehageansatte kan få feire sommeravslutning.

Publisert Sist oppdatert

Folkehelseinstituttet opplyser at de nå har laget råd for gjennomføring av avslutninger og andre tilstelninger. Her er rådene:

  • Ingen syke må delta.
  • God hygiene er viktig, og det må være tilstrekkelige fasiliteter for håndvask/ tilgjengelig hånddesinfeksjon.
  • Organiser avslutninger for opptil det antall personer som er tillatt (for eksempel avdelingsvis i barnehager eller klassevis på skoler). Per i dag er dette antallet 50 personer, men regjeringen vurderer å tillate inntil 200 personer fra 15. juni. Se oppdaterte råd om arrangementer.
  • Barna som går i samme kohort/klasse kan omgås som vanlig. Det gjelder også personer innen samme husholdning/familie. De som ikke normalt er nærkontakter, bør holde én meters avstand til andre barn og voksne.
  • Mat og drikke bør organiseres på tilsvarende måte som ellers, med fokus på god håndhygiene og generelt god hygiene rundt mathåndtering. Maten bør serveres porsjonsvis.

Videre skriver FHI:

Lærer eller foresatte kan være arrangør og bør sette seg inn i gjeldende råd for arrangementer. Skole- og barnehageavslutninger pleier tradisjonelt å være en familietilstelning. Fra barnehage til videregående er det et stort spenn og det vil være forskjellig hvordan man ønsker å gjennomføre disse markeringene; om man vil samle relativt mange barn/ elever med få familiemedlemmer, eller små grupper av barn/ elever, men med hele familien for eksempel.

Powered by Labrador CMS