Kunnskapsminister Guri Melby.
Kunnskapsminister Guri Melby.

Endrer forskrift: Barnehagene kan fortsette med kortere åpningstider

Kunnskapsminister Guri Melby og regjeringen endrer covid 19-forskiften og tillater kortere åpningstider i barnehagene av hensyn til forsvarlig smittevern-organisering.

Publisert

Det skriver VG.

Denne mandagen åpnet barnehagene, og mange av dem har - for å kunne ivareta smittevernet og sikre forsvarlig drift, hatt kortere åpningstider enn normalt.

Men ifølge den såkalte covid 19-forskriften skulle barnehage- og skoleeiere gi ordinært tilbud på skolen og i skolefritidsordningen til alle elever og ordinært tilbud til alle barnehagebarn. Der het det at skole- og barnehageeier bare kunne redusere åpningstider eller antall barn eller elever som er tilstede samtidig dersom særlige forhold ved virksomheten gjør at driften ikke kan oppfylle kravene om å drive på en smittevernfaglig forsvarlig måte.

Etter flere henvendelser kom Guri Melby med kontrabeskjed onsdag kveld.

Hun varsler en forskriftsendring for at barnehager som trenger det kan ha kortere åpningstider. Den nye forskriften vil gjelde fra mandag.

Utdanningsforbundet har vært blant dem som har presset på for at barnehagene skal kunne drive med kortere åpningstider også fremover. Steffen Handal mener at dersom smittevernet skal opprettholdes, kan vi ikke drive barnehagene som normalt.

Han sier til VG at han er godt fornøyd med at departementet nå gjør endringer.

– Det er bra at statsråden lytter til de som skal gjøre jobben og er villig til å gjøre endringer, sier Handal.

Men han understreker samtidig overfor VG at han er usikker på formuleringene er slik at de vil bli forstått slik ute i sektoren. Det vil han undersøke og melde tilbake til statsråden i løpet av kort tid.

Powered by Labrador CMS