Det er utbrudd av koronasmitte ved skoler og barnehager flere steder i landet. I Lyngdal smittet læreren en hel klasse.
Det er utbrudd av koronasmitte ved skoler og barnehager flere steder i landet. I Lyngdal smittet læreren en hel klasse.

Lærer, lærling og ni elever smittet i løpet av fire skoletimer

I flere byer er det nå smitteutbrudd på skoler. I Lyngdal ble en lærer smittet og smittet videre ni elever og en lærling på fire timer. I Lindesnes og Indre Østfold skal alle elever og lærere ved rammede skoler testes.

Publisert Sist oppdatert

En barneskole i Lyngdal opplever nå et smitteutbrudd etter at en lærer smittet ni av sine elever og én lærling i løpet av fire skoletimer, skriver Fædrelandsvennen. Læreren skal ha undervist i Mat og helse, og hadde ingen symptomer.

Det er den engelske mutasjonsvarianten av viruset læreren har, og som hele klassen ble smittet av.

– Per definisjon er læreren en superspreder, men jeg vil nok heller si at det er omstendighetene rundt som gjør at så mange elever er blitt smittet, sier Henriette Pettersen, kommuneoverlege i Lyngdal kommune.

Kommuneoverlegen mener det er aktiviteten i timen som har gjort elevene ekstra smitteutsatt, og ikke personen som bar sykdommen. Skolen er kommunens største skole med 350 elever og nærmere 60 ansatte. Skolen går nå over til rødt nivå.

– Da vi sporet smitten viste det seg at læreren like i forkant hadde nærhet og var blitt smittet av en elev på videregående skole, sier Pettersen videre.

Flere utbrudd

Lørdag registrerte Indre Østfold kommune 23 nye koronatilfeller. Søndag skal alle elever og ansatte ved en skole og barn og ansatte ved to barnehager testes.

Alle de 23 tilfellene er nærkontakter av tidligere smittede.

«Smitteutbruddet på Korsgård skole er såpass omfattende at vi velger å teste alle elever og ansatte søndag 25. april», opplyser kommunen, ifølge NTB.

I sørlandsbyen Lindesnes er det også et stort utbrudd. Her er om lag 2.000 personer i en form for karantene, og fire skoler er stengt, skriver Lindesnes Avis. Ale elever og lærere på skolene skal testes for korona.

– Dette er den mest alvorlige smittesituasjonen vi har hatt under hele pandemien. Det aller viktigste er at folk må begrense sosial kontakt. Vi har erfaring med at innbyggerne er gode til å lytte på klare anbefalinger, derfor er vi veldig klare i anbefalingene nå, sier ordfører Even Tronstad Sagebakken til avisa.

Powered by Labrador CMS