Leder i Utdanningsforbundet i Oslo, Aina Skjefstad Andersen.
Leder i Utdanningsforbundet i Oslo, Aina Skjefstad Andersen.

Glad tiltaksnivået i Oslo-skolen ikke endres

Ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo holdes på rødt nivå. – Betryggende, mener Utdanningsforbundets leder i hovedstaden.

Publisert

– Det gir trygghet at smittevernet holdes på samme nivå som i dag, sier Aina Skjefstad Andersen.

Lederen av Utdanningsforbundet i Oslo er opptatt av at det også betyr at planlagte undervisningsopplegg kan videreføres.

– Det er bra, for det er krevende å legge om undervisning under korte frister, og nå er lærerne slitne, understreker Skjefstad Andersen.

At reglene ikke endres, betyr at ungdomsskolene og de videregående skolene fortsatt er på rødt nivå, mens barneskolene er på gult.

Les også: Oslo ber om ny munnbind-vurdering for ansatte i skoler og barnehager

Vurderer neste uke

Byrådsleder Raymond Johansen sa på en pressekonferanse i Oslo i dag at han alt i neste uke vil vurdere, ut fra smittesituasjonen, om ungdomsskolene kan settes på gult nivå.

Skjefstad Andersen er fornøyd med det også:

– Det betyr at ungdomsskolelærerne kan innstille seg på mulige endringer, sier hun.

Byrådslederen gjorde det klart at han så for seg at de videregående skolene ville bli værende på rødt nivå lenger enn ungdomsskolene. Johansen begrunna dette med at smittetrykket er høyt nettopp i aldersgruppa 16 til 19 år.

Men han understreka også at de videregående skolene samla elever fra alle kanter av byen. I tillegg til at det er en smittetrussel i seg sjøl, betyr det at mange elever må bruke kollektivtransport for å komme på skolen.

Powered by Labrador CMS