Ungdomsskolene og de videregående Oslo skal fortsatt drives på det strengeste smittevernsnivået. På bildet: Elvebakken videregående skole i Oslo sentrum.

Oslo: Viderefører rødt nivå i ungdomsskoler og videregående skoler

Byrådet i Oslo forlenger undervisning med smitteverntiltak på rødt nivå for de eldste elevene.

Publisert Sist oppdatert

- I samråd med Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet har vi besluttet å videreføre undervisning på rødt nivå i ungdomsskoler og videregående skoler. Dersom den positive trenden fortsetter, vil vi vurdere å innføre gult nivå på ungdomsskoler i løpet av kort tid. For videregående skole må smitten mer ned for at vi kan vurdere å gå ned til gult nivå, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse i Oslo rådhus onsdag kl. 13.

Rødt nivå innebærer at elevene deles inn i mindre grupper og kohorter, og det kan være nødvendig å begrense oppmøte. På gult nivå kan hele avdelinger og skoleklasser regnes som en kohort. Det betyr at hele skoleklasser og avdelinger kan være samlet.

– Starten av 2021 har gitt oss et veldig tydelig signal. Vi er langt fra ferdig. Vi står fremdeles i en alvorlig og usikker situasjon. Vi kan ikke ta noen sjanser, sier byrådsleder Raymond Johansen på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

På pressekonferansen sa han at byrådet har bestemt at den sosiale nedstengingen, som nå har vart i to og en halv måned, blir forlenget i ytterligere to uker.

Det innebærer blant annet at den sosiale nedstengingen og skjenkeforbudet blir videreført til 4. februar.

Synkende smitte

Smittetendensen har de siste dagene vært synkende i hovedstaden. Det gjør at byrådet nå gjør noen lettelser for barn i barneskolealder fra torsdag.

Lettelsene innebærer at det igjen åpnes for fritidsaktiviteter og idrett innendørs for barn i barneskolealder, og at man åpner et begrenset tilbud på fritidsklubbene.

– For Oslo ligger følgende linje fast: Når vi åpner opp vil vi først prioritere barn og unge, og skal vi åpne opp for skjenking må smittetallene ytterligere ned. Det har jeg stor tro på at vi kan få til de kommende ukene, sier Johansen.

Ny vurdering i neste uke

Oslo kommune vurderer lettelser i koronarestriksjonene allerede til uka hvis smittesituasjonen tillater det.

– I dag viderefører vi den sosiale nedstengingen i to uker. Men vi vil allerede til uka vurdere om det kan gjøres noen lettelser, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) avslutningsvis på sin pressekonferanse om koronasituasjonen i hovedstaden.

– Å gå til gult nivå i ungdomsskolen vil være blant det første vi vurderer. Det samme med fritidsaktiviteter for ungdom. Deretter vil vi se på andre mulige lettelser, sa han.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS