Handal under fjorårets forhandlinger med KS.
Handal under fjorårets forhandlinger med KS.

Handal: Norske arbeidstakere vil ha forståelse for utsettelsen

Fredag kveld ble det klart at lønnsoppgjøret utsettes til høsten. Utdanningsforbundets leder Steffen Handal sier det viktigste nå er hindre smittespredning.

Publisert Sist oppdatert

Partene i frontfaget, Fellesforbundet og Norsk Industri, er blitt enige om å ta en pause i de pågående forhandlingene om revisjon av Industrioverenskomsten, melder Riksmekleren fredag kveld.

– Dette betyr at også oppgjøret i offentlig sektor blir utsatt, sier Utdanningsforbundets leder Steffen Handal.

Det samme skriver hovedorganisasjonen Unio på sine hjemmesider.

"Som en følge av den alvorlige og usikre økonomiske situasjonen vi er i, blir forhandlinger om lønninger og arbeidsbetingelser utsatt til august", heter det der.

– Vi har stor forståelse for dette og har derfor akseptert at også forhandlingene i offentlig sektor utsettes, uttaler Unios leder Ragnhild Lied.

– Viktigst å hindre smitte

Etter planen skulle lønnsoppgjøret i KS startet den 1. april. Deretter skulle de andre tariffområdene fulgt på utover i april og juni. Nå planlegges det altså heller for start i forhandlingene i august.

– Det viktigste nå er å hindre smittespredning. Norske arbeidstakere vil ha forståelse for at lønnsoppgjøret best gjennomføres under andre forutsetninger, mener Handal.

– Vi ønsker ikke å bidra til å trekke kapasitet vekk fra jobb nummer én – å hindre smitte og sykdom. Unio organiserer arbeidstakere som nå ivaretar viktige samfunnsoppgver. Det skal vi fortsette med.

Powered by Labrador CMS