Lunheim skole i Tromsø.

Vil ikke ha vikarer i frykt for korona-smitte

Lunheim skole i Tromsø ønsker ikke å ha nye vikarer inn i skolen. Mandag var så mange lærere syke at elevene på 7.trinn ble sendt hjem.

Mandag ble syvendeklassingene ved Lunheim skole sendt hjem fordi det var for få lærere på jobb, skriver avisa iTromsø.

Solrunn Lilleby, rektor på Lunheim skole, bekrefter av elevene på syvende trinn ble sendt hjem mandag.

– Vi ble nødt til å permittere elevene fra klokken 09.00 om morgenen da tre av fire lærere på trinnet var syke. Elevene fikk med seg eget arbeidsopplegg som de skulle gjøre mens de var hjemme, sier rektor på Lunheim skole, Solrunn Lilleby til iTromsø. En lærer var tilgjengelig på skolen for å hjelpe elevene over telefon.

– Vi kunne heller ikke flytte på lærerne på tvers av trinn da det også var sykdom på de andre trinnene, sier Lilleby.

– Grunnet koronaviruset ønsker vi helst å unngå å ta inn fremmede personer over korte tidsrom, sier rektoren og legger til at de har hatt en vikar på skolen som har vært der hele denne uken, sier Lilleby til iTromsø.

Vikarierer for hverandre

Rektoren forteller at de har en egen plan på skolen, hvor de har mange voksne på hvert trinn. Når noen er syke er planen at en annen lærer på skolen skal steppe inn.

– Det er mye bedre å ha voksne på skolen som elevene kjenner fra før av enn å få inn fremmede. Samtidig har vi også flere voksne enn normalt i klassene, slik at de kan ta over for hverandre dersom noen blir borte, sier Lilleby til avisa.

Hun innrømmer også at dette vil spare skolen for ekstra utgifter.

– Nå på høsten kan vi faktisk ta inn litt penger på dette, sier hun.

Politikerne i Tromsø har foreslått å kutte bevilgningene til skolesektoren og leder i Utdanningsforbundet i Tromsø, Rune Bakkejord, sier til avisa at forslagene kommer til å ramme de svakeste blant barn og unge.

Powered by Labrador CMS