En elev ved Kristiansand katedralskole Gimle er smittet av korona.

Tre skoler rammet etter smitteutbrudd i Kristiansand

Opp mot 180 personer fra tre skoler i Kristiansand er satt i karantene.

Publisert Sist oppdatert

En familie i Kristiansand er smittet av coronaviruset etter at flere medlemmer var i utlandet. Det påvirker tre skoler i byen, skriver Fædrelandsvennen.

Tangen videregående skole, Songdalen ungdomsskole og Kristiansand katedralskole (KKG) er rammet. Opp mot 180 personer fra de ulike skolene er satt i karantene.

Ifølge Agder fylkeskommunes nettsider fikk de melding om det første smittetilfellet, en elev ved Tangen videregående skole, fredag kveld. Søndag fikk de beskjed om at en elev ved Kristiansand katedralskoel Gimle (KKG) også har testet positivt for Covid-19.

– Alle elever og ansatte som har hatt klasseromsundervisning med denne eleven, har nå i kveld fått en sms med beskjed om å gå umiddelbart i karantene. Videre hjelper vi kommunen med smittesporing. Kommunens smittevernteam vil mandag ta kontakt med alle for å gjøre avtale om å ta test, trolig blir det på tirsdag, sier Arly Hauge, fylkesdirektør utdanning i en melding som er lagt ut på fylkeskommunes hjemmesider.

Ifølge Hauge har ansatte ved skolen oversikt over hvem denne eleven har hatt undervisning sammen med. Det skal dreie seg om cirka 50 elever på Vg1, samt 5 ansatte.

Les også: Skole på Hamar stengt på dagen etter 18 smittetilfeller

Powered by Labrador CMS