Ridabu skole i Hamar er stengt på grunn av koronasmitte.

Skole på Hamar stengt på dagen etter 18 smittetilfeller

Ridabu skole på Hamar ble mandag morgen stengt umiddelbart etter flere smitteutbrudd. Fra søndag til mandag er antall smittede økt fra åtte til 18.

– Smittesituasjonen er endret, noe som betyr at alle elever er hjemme i dag og i morgen, sier rektor Per Oskar Stai til Hamar Arbeiderblad.

Søndag var åtte av ti smittetilfeller på Hamar bekreftet ved skolen. Mandag var antall tilfeller kommet opp i 18 på barneskolen. Både elever og ansatte er smittet, og kommunen har satt i gang smittesporing.

– Vi har en viss og uønsket forsinkelse på prøvesvar som gjør at smittesporingsarbeidet henger etter. Vi ser nå på tiltak for å kjøpe oss tid og få oversikt, sier kommuneoverlege Ketil Egge til avisen.

– Vi har ikke kontroll på smitten, sier kommunedirektør Christl Kvam til NRK.

Ifølge VGs oversikt er Hamar nå i rød sone med 3,12 smittede per 1.000 innbygger.

Mandag sitter alle fire kommunene på Hedmarken i krisestabsmøter. Det er opprettet en felles kriseledelse for kommunene.

Torsdag ble en lærer på 7. trinn på Ridabu skole bekreftet smittet av koronavirus, og flere ansatte og elever ble satt i karantene. I helgen stanset kommunen all idrett og kulturaktivitet for barn og ungdom under 19 år i et forsøk på å stoppe smittespredningen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS