Det er varslet store kutt i oppvekstsektoren i Kristiansand.

Lærere og foreldre kjemper sammen mot budsjettkutt i Kristiansand

I forslaget til budsjett er det satt av 8,3 millioner kroner mindre til oppvekstsektoren i Kristiansand neste år. Nå presser både foreldre og lærere på for å stanse kuttene.

Publisert

Det skriver Fædrelandsvennen.

– Over tid har det vært flere små kutt i skoler og barnehager, men nå er det ikke nok penger til å dekke lovpålagte oppgaver. Man er skåret til beinet allerede, sier Karianne Sørtveit, leder av Utdanningsforbundet i Kristiansand, til avisen.

Sammen med Fagforbundet og foreldreutvalgene for skole og barnehage tar hun opp kampen mot kuttene som ligger i forslaget til ny økonomiplan for kommunen. Der legges det opp til et kutt på 8,3 millioner kroner i oppvekstsektoren neste år. Innsparingen skal øke til 16,6 millioner i 2024.

– Behovet neste år er minst 50 millioner kroner, sier leder av kommunalt foreldreutvalg i Kristiansand, Sirill Berg.

Også i barnehagen advarer foreldreutvalget mot å kutte mer i bemanningen.

- Det er på minstekravet nå, og tidlig innsats forsvinner mer og mer fordi det ikke er penger til det. Vi kan ikke ha det slik at det ikke kan settes inn tiltak når det trengs, for problemene forplanter seg bare videre til skolen, sier leder fore Foreldreutvalget for barnehager, Espen Veggeland Håland.

Budsjettforslagene fra koalisjonen og andre konstellasjoner i bystyret presenteres i formannskapet neste uke.

Powered by Labrador CMS