Utdanningsforbundets 1. nestleder, Terje Skyvulstad, sier forslaget om idrettsfag på yrkesfag er en god idé. Arkivfoto: Utdanning

Utdanningsforbundet støtter forslag om idrettslinje på yrkesfag

Eks-skihopper Anders Jacobsens utspill om å få til idrettslinjer på yrkesfag er et godt forslag, som Utdanningsforbundet ikke vil avvise, ifølge 1. nestleder Terje Skyvulstad.

Publisert

Utspillet fra den tidligere storhopperen fra Haugsbygd i Buskerud hvor han etterlyser et tilbud til elever på yrkesfag som vil satse på idretten sin, blir varmt mottatt av to toppidrettsrektorer.

Nå sier også Utdanningsforbundet at de stiller seg positiv til ideen.

- Vi vet at yrkesfag med idrett har vært etterspurt blant elever, sier Skyvulstad til Utdanning.

Han sier det er klokt å åpne for ulike forsøk på å kombinere yrkesfag med idrett, og at man derfor bør prøve seg frem.

- Hvordan tenker du at det skal gjøres i praksis, med tanke på dagens læreplan for yrkesfagelever, hvor de allerede har 35 timer undervisning i uken?

- Det gjør det litt vanskeligere å organisere i praksis, men vi håper at prøveordningene viser at det lar seg gjøre, sier han.

Jacobsen får støtte fra rektor Bjørg Kvannli ved Meråker videregående skole (VGS) i Nord-Trøndelag. Skolen har blant annet skigymnas, og har fostret en rekke av landets mest kjente skiløpere.

– Jeg er veldig positiv til å få inn idrettsfag i kombinasjon med yrkesfaglige utdanninger. Jeg tror ikke nødvendigvis at alle elever som ønsker å satse på idretten sin nødvendigvis ønsker å gå studieforberedende linjer, sier Kvannli til Utdanning.

Powered by Labrador CMS