Universitetet i Stavanger avsluttet fusjonsprosess

Styret ved Universitetet i Stavanger (UiS) valgte søndag å avslutte fusjonsprosessen med Høgskolen Stord/Haugesund (HSH).

– UiS-styret har hele tiden vært positiv til en fusjon med HSH og ønsket å få dette til. Derfor ville også et flertall i UiS-styret gå en siste runde med HSH for å få på plass en felles fusjonsplattform, sier rektor Marit Boyesen ved UiS.

Hun opplyser at et enstemmig styre vedtok å avslutte fusjonsprosessen da man innså at HSH ikke i tilstrekkelig grad ønsket en sammenslåing.

Ifølge avisen Khrono, som eies av Høgskolen i Oslo og Akershus, var uenighet om navn, ledelse og økonomi de tre faktorene som førte til at kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksens (H) hittil eneste vestlandsfusjon gikk i vasken.

Dermed har fem forventede fusjoner mellom universiteter og høyskoler blitt til fire fra 1. januar 2016. Slik det ser ut nå vil NTNU i Trondheim slås sammen med høyskolene i Gjøvik, Ålesund og Sør-Trøndelag. Høgskolen i Buskerud/Vestfold og Høgskolen i Telemark blir Høgskolen Sørøst-Norge. Universitetet i Tromsø – Det arktiske universitet slås sammen med høyskolene i Narvik og Harstad. Universitetet i Nordland (Bodø) og Høgskolen i Nesna slås sammen, kanskje også med Høgskolen i Nord-Trøndelag som har styremøte 25. juni, og der rektor går inn for fusjon. (©NTB)

Powered by Labrador CMS