Statssekretær vil ha slutt på studenter som er «too cool for the school»

- Studentene ved de humanistiske fakultetene ved universitetene er «too cool for the school» hevder statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet. Det vil han ha slutt på.

Haugstads anliggende under lektorkonferansen ved Humanistisk fakultet ved Universitetet i Oslo var de humanistiske fakultetenes rolle som produsenter av lektorer. Bakteppet var den stortingsmeldinga om humanistisk forskning og utdanning, som skal komme til våren.

- En lærerjobb er  for øyeblikket er langt nede på listen over hva HF-studenten har lyst til å bli, etter forsker, forfatter eller noe innen media, siteres Haugstad av Universitas.

Han forklarte dette med at det er blitt for stor avstand mellom studentene på de humanistiske faga på den ene sida og skolen på den andre. Forklaringa på det igjen er ifølge Haugstad at fagene er blitt nedprioritert i norsk skole. Derfor er det på sett og vis forståelig at studenter som ønsker å fordype seg i fag ikke ønsker å bli lektorer og få skolejobb. Men dette vil regjeringa nå snu.

 

Powered by Labrador CMS