NTNU er Norges største universitet

Sammenslåingen med høyskolene i Ålesund og på Gjøvik gjør at NTNU fra årsskiftet er Norges største universitet.

Fra midnatt har det 20 år gamle universitetet 38.000 studenter, 6.500 ansatte og et årlig budsjett på 6 milliarder kroner, skriver Adresseavisen. NTNU ble dannet da Norges Tekniske Høyskole (NTH) og Den allmennvitenskapelige høyskolen ble slått sammen i 1996. Nå fortsetter veksten gjennom nye fusjoner, men også fremtidens universitet er et produkt av gamle tradisjoner.

Mens det for mange ville være naturlig at NTNU så seg om etter nye fusjonspartnere i Trøndelag, ville særlig teknologene det annerledes. De skuet til Ålesunds maritime miljø og til teknologimiljøet som har vokst opp rundt blant annet cyberforsvaret og ammunisjonsfabrikken på Raufoss.

– Dette er ikke tilfeldig sammenraskede høyskoler, men stolte institusjoner, som hver for seg har sterke fagmiljøer. I det nye NTNU vil vi få de studentene vi gjør oss fortjent til. Vår oppgave er å foredle dem, sier rektor Gunnar Bovim til avisen.

Siden det ble stiftet som Det Kongelige Frederiks Universitet i 1811 har Universitetet i Oslo vært Norges største, men den 204 år lange tradisjonen brytes når NTNU nå tar steget opp. (©NTB)

Powered by Labrador CMS