Flere får tilbud om høyere utdanning

Rekordmange studenter har fått tilbud om studieplasser ved universiteter og høyskoler, melder Kunnskapsdepartementet.

Samordna opptak har sendt ut 91.173 tilbud om studieplasser ved universiteter og høyskoler. Det er 2.789 flere studieplasser enn ved fjoråret.

– Jeg er glad for å se at så mange er kvalifisert for høyere utdanning og at så mange får oppfylt sitt førstevalg. Kunnskap, utdanning og forskning er nøkkelen for å få til den omstillingen Norge står midt oppe i, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

Seks av ti kvinner

Seks av ti som fikk tilbud om høyere utdanning ved årets opptak, er kvinner. Det er omtrent det samme som under fjorårets opptak.

Samtidig som det er flere som får tilbud om utdanning, er det noe færre som kommer inn på sitt førstevalg sammenlignet med fjoråret. Seks av ti får oppfylt sitt førsteønske når det gjelder studieplass.

Årets hovedopptak viser at det er rekordmange som ønsker å bli sykepleiere. Utdanning opplever en økning på 20 prosent flere søknader sammenlignet med 2015.

Flere til Tromsø

Hovedopptaket viser også at det er stor tilstrømming til Universitetet i Tromsø. I alt 5.989 studenter har fått tilbud, som er en økning på 15 prosent sammenlignet med fjoråret.

– Det er kjempefint at studenter finner UiT attraktivt. Jeg håper alle som får tilbud benytter muligheten for studier i nord, sier Anne Husebekk, rektor ved UiT i en pressemelding. (©NTB)

Powered by Labrador CMS