Læreres undervisning sjikaneres på nett

Nettundervisning tas opp og brukes som uthenging, melder Danmarks Lærerforening

Publisert Sist oppdatert

Da Sarah Lindemann Thøgersen underviste 8 klasser i idrett digitalt på Melby skole i Frederiksværk viste hun øvelser som elevene skulle øve på.

Etterpå fant hun ut at opptak av henne mens hun gjorde øvelsene ble delt på sosiale medier, melder Folkeskolen.

Vanskelig å undervise

Dagen etter dukka plutselig en ukjent gutt opp i hennes digitale undervisning og tøysa med bevegelsene hun hadde gjort dagen før.

Les denne: Kripos har undervisningsopplegg for lærere

Thøgersen sier at til tross for at hendelsen i seg sjøl er ganske uskyldig, ga det henne en ekkel følelse av å bli uthengt og sjikanert. Det var vanskelig å ta plass foran skjermen igjen og undervise videre.

Hånlige kommentarer

Thomas Andreasen, leder for arbeidsmiljøutvalget i Danmarks Lærerforening, sier at flere lærere har hatt liknende opplevelser. Både elever og foreldre sprer opptak fra undervisning. Ofte er opptaka fulgt av hånlige kommentarer.

Rundt ti tilfeller har vært så alvorlige at Danmarks Lærerforening har kontakta foreldra og informert om at slike opptak er ulovlige, ifølge Andreasen.

Sarah Lindemann Thøgersen sier at hennes undervisning nok er blitt kjedeligere etter hendelsen. Hun byr ikke så mye på seg sjøl som hun gjorde før.

Den danske bloggeren Josefine Jack Eiby sier det kan være vanskelig å tilrettelegge for best mulig digital undervisning.
Her gir hun deg tre muligheter – med fordeler og ulemper.

Powered by Labrador CMS