Gutten som ble hengende fast i barnevogn i Bergen, er død

Politiet ble informert om dødsfallet fredag morgen og har sendt ut en melding om det i samråd med guttens foreldre.

Publisert

– Etterforskningen av saken pågår fortsatt med avhør og undersøkelser. Politiet skal i neste uke ha en ny undersøkelse av barnevognen og får bistand av Kripos til denne, opplyser politiet

Politiet fikk melding om ulykken klokken 12.10 den 3. januar. Hendelsen skjedde i Akasia Paradis barnehage i Birkelundsbakken i Bergen. Gutten var i live, men bevisstløs da han ble funnet. 

– Det er med dyp sorg vi har mottatt budskapet om at ulykken i barnehagen har kostet barnet livet. Våre tanker og vår dypeste medfølelse går til barnets foreldre og andre pårørende som nå står i en ufattelig vanskelig situasjon, sier administrerende direktør i Akasia, Ove-Christian Fredriksen, til BA.no.

Det som har skjedd går sterkt inn på de ansatte. 

 – Det er ufattelig vondt og trist at ett av barna i barnehagen er borte. Barn skal være trygge i barnehagen og en ulykke som den som skjedde i vår barnehage, skal ikke kunne skje. Vi er utrolig lei oss for det som har skjedd og beklager på det sterkeste overfor familien som nå er rammet, sier Fredriksen.

Etter ulykken, der ettåringen falt ut av en barnevogn og ble hengende fast med en stropp rundt halsen, har diskusjonen gått om hva slags tilsyn man kan kreve under soving i barnehagene

Aps Martin Henriksen har etterlyst en regelendring, og kunnskapsminister Jan Tore Sanner har svart at regjeringen vil vurdere nye tilsynskrav.