Melby: – Det skal ikke kuttes i vikarbruk for å spare penger til koronatiltak

Kunnskapsministeren sier at det ikke skal kuttes i videreutdanning for lærere, vikarbruk eller spesialundervisning for elevene for å spare penger til koronatiltak.

Regjeringen foreslår å bevilge mer enn syv milliarder kroner ekstra til kommune-sektoren i neste års statsbudsjett.

– Nå må kommunene sørge for at pengene når helt frem til klasserom og barnehager, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) ifølge regjeringen.no.

I går hadde Utdanningsnytt nettmøte med statsråden da sa hun at lærerne må få ha hjemmekontor dersom smittesituasjonen tilsier det.

Melby mener at skoler og barnehager trolig har rapportert inn for lave kostnader.

– I stedet for å bruke ekstra penger har kommunene kuttet i andre ting. Derfor kommer det nå en milliard kroner utover det regnestykket som har ligget til grunn. Vi tar i for å sikre nok penger til smittesporing og nok penger til skoler og barnehager, sier Melby.

Regjeringen en bevilgning til friskolene på 40 millioner kroner for første halvår 2021. Dette inkluderer også kompensasjon til Den franske skolen og Den tysk-norske skolen i Oslo. Kompensasjonen gis som et likt tilskudd per elev.

I tillegg gir regjeringen 100 millioner kroner ekstra til fylkeskommunene slik at flere voksne kan ta videregående opplæring. De melder om flere søkere med det som kalles voksenrett til videregående opplæring enn normal.

Powered by Labrador CMS